Kalkonköttbullar med rotsellerimos och inlagd gurka
14
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Köttbullar och potatismos i all ära, men denna lite mer vuxna variant med kalkonköttbullar med tydlig smak av senap serverade med ett rotsellerimos och snabb inlagd gurka är en värdig utmanare till den klassiska favoriträtten. Hemmalagad middag när den är som bäst!
Ingredienser
Gurka
1 st
Schalottenlök
1 st
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
2 msk
Senapsfrön
1 tsk
Lök
1 medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
1½ msk
Senap (dijon)
2 msk
Ströbröd (skorpmjöl)
¾ dl
Mjölk 0,5%
2 msk
Kalkonfärs 10%
500 g
Persilja
2 msk, hackad
Rotselleri
1 stor(t)/stora
Kycklingfond
1 msk
Vatten
2 dl
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
2½ dl
Lingonsylt
4 msk