Foto av Kalkonpasta från WW ViktVäktarna

Kalkonpasta

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
En enkel och smarrig pastarätt blir sällan fel till middag. Denna rätt är även fylld med skinka, kalkon, ärter och annat gott.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

1 dl

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Skinka

2 skiva(or)

Kalkonbröstfilé

125 g

Rapsolja

1 tsk

Gröna ärter

1 dl

Kycklingbuljong

1 dl

Majs

2 msk

Yoghurt naturell 0,5%

1½ dl

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Koka pastan. Skala och skiva lök och morot. Strimla skinka och kalkonfilé. Hetta upp olja och stek kalkon knaprigt och ta sedan upp. Stek lök och skinka någon minut. Sänk värmen och häll på buljong, morot och ärter. Låt det sjuda ca 15 min. Blanda ner pasta, kalkon och majs i grönsakerna. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Servera yoghurt och äpple i bitar till dessert. Tips! Byt ut kalkon till fläskfilé.