[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Kanelflätor från WW ViktVäktarna

Kanelflätor

6
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
När du inte riktigt orkar med deg, jäsning och kladd, men ändå är sugen på kanelbullar har du hittat svaret här! Ett färdigt smördegsark fylls med en generös mängd kanelsmör och flätas sedan till fina flätor. Lätt som en plätt och en lika stor hit för stora som för små!

Ingredienser

Smördeg

250 g

Lättmargarin 40%

80 g

Rörsocker

5 msk

Kanel

2 tsk

Vetemjöl

2 tsk

Salt

1 krm

Ägg

1 st

Pärlsocker

½ msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda ihop margarin, socker, mjöl, kanel, mjöl och salt.
  3. Rulla ut smördegen på en arbetsbänk och bre ut kanelsmöret. Vik över ena sidan mot mitten längst långsidan och sedan den andra sidan. Kavla lätt.
  4. Skiva längden i 12 bitar. Skär sedan två långa jack i varje bit så att det blir tre flärpar. Fläta ihop dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Vispa upp ägg och pensla flätorna. Strö över pärlsocker och sätt in i ugnen tills de fluffat upp och är gyllene, ca 10 minuter.