Foto av Kassler, bulgur och kålsallad med senap från WW ViktVäktarna

Kassler, bulgur och kålsallad med senap

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
Salladen lyfter denna rätten, som du själv kan krydda efter tycke och smak. Prova även att servera den till en grillad köttbit.

Ingredienser

Kassler (fett bortskuret)

200 g

Bulgur, okokt

1½ dl

Vitkål

250 g

Socker

1 msk

Senap

2 msk, gärna grovkornig

Senap (dijon)

1 msk

Rödvinsvinäger

1½ msk

Rapsolja

1 msk

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Skiva kasslern. Koka bulgur. Strimla vitkålen fint och lägg i en skål. Blanda samman socker, senap (båda sorterna) och vinäger. Tillsätt oljan under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner hackad persilja. Häll det över vitkålen och rör om. Stek kasslern på grillpanna och servera med bulgur och vitkålssallad.