ViktVäktarna - Kasslergratäng med ost- och chilikräm

Kasslergratäng med ost- och chilikräm

11
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vi vet att ni gillar gratänger. Vi vet också att ni gillar kassler. Ja, vi drar er alla över en kam, men för er som faktiskt gillar både gratäng och kassler är detta en fullträff! Det är nämligen, ja ni gissade rätt, en kasslergratäng. Smaksatt med sweet chili, lökpulver och salladsost.

Ingredienser

Potatis

800 g

Paprika

1 st, röd

Kassler (fett bortskuret)

500 g

Salladsost (feta) 10%

150 g

Sweet chilisås

3 msk

Mjölk 0,5%

3 dl

Lökpulver

½ tsk

Vitpeppar

½ tsk

Sallad

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär potatis, paprika och kassler i tunna stavar. Lägg över i en ugnsfast form.
  3. Mosa osten och blanda med sweet chilisås, mjölk, lökpulver och vitpeppar och häll över i formen. Täck med folie och sätt in i ugnen 40 minuter. Ta ut, ta av folien och sätt tillbaka i 20 minuter eller tills potatisen är klar.
  4. Servera med sallad.