ViktVäktarna - Kikärtspizza med chorizo

Kikärtspizza med chorizo

9
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Är du på jakt efter en glutenfri riktigt god pizza så kan du sluta leta nu. För här är den – vår grymma glutenfria pizza med en botten av kikärter och parmesan och en fyllning av kycklingchorizo, sparrisbroccoli, lök och mozzarella. Hej fredag, säger vi!

Ingredienser

Kikärter, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Vitlök

2 klyfta(or)

Majsstärkelse (redning)

4 msk

Oregano

1 tsk, torkad

Cayennepeppar

1 krm

Parmesanost

1½ dl

Ägg

2 st

Sparrisbroccoli (Bellaverde)

300 g

Kycklingkorv 9%

150 g, chorizo

Lök

1 st, röd/röda

Tomatsås

2½ dl

Mozzarella

125 g

Chili flakes

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg in en pizzasten eller plåt i ugnen.
  2. Lägg avrunna (osköljda) kikärter och vitlök i en matberedare och kör till smulor. Blanda ner stärkelse, oregano, salt och cayenne och kör till en slät massa. Tillsätt riven parmesan och ägg och kör ihop till en massa.
  3. Bre ut två tunna rundlar av smeten på varsitt bakplåtspapper. Lägg över på pizzastenen i ugnen och grädda tills den är gyllene, ca 15 minuter.
  4. Koka sparrisbroccoli 2 minuter och skölj i kallt vatten. Skiva korv och lök.
  5. Bre ut tomatsås på pizzabottnarna och fyll på med sparrisbroccoli, riven mozzarella, korv, lök och chili flakes och sätt in i ugnen tills osten smält och blivit gyllene.

Anteckning

Receptet ger en halv pizza/port.