Foto av Korv och rotfruktsgratäng från WW ViktVäktarna

Korv och rotfruktsgratäng

12
Points®
Total tid
0 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Enkel gratäng med korv och potatis, en perfekt vardagsrätt för hela familjen.

Ingredienser

Potatis

600 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Kålrot

1 bit(ar)

Korv 9%

500 g, chorizo

Mjölk 0,5%

3 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Senap (dijon)

1 msk

Ost riven 17%

1 dl

Tomat

2 st

Lök

½ st, röd/röda

Majs

150 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatis, morötter, lök och kålrot i tunna skivor.
  2. Skär korven i 3 cm sneda skivor.
  3. Lägg allt i en traktörpanna, slå på mjölk och tillsätt buljongtärning och dijonsenap. Koka mjukt i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg över i en ugnsfast form, strö över den rivna osten och gratinera i ca 20 min eller tills osten fått fin färg.
  5. Servera med en sallad på tomater, rödlök och majs.