ViktVäktarna - Korv- och grönsaksgratäng med grönpeppar

Korv- och grönsaksgratäng med grönpeppar

12
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En korv- och grönsaksgratäng smaksatt med grönpeppar, gratinerad med smakrik ost och serverad med potatismos.

Ingredienser

Potatis

800 g

Korv 9%

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Paprika

1 st, röd

Broccoli

1 stånd

Grönpeppar

1 tsk, i lag

Ost riven 17%

1 dl, lagrad

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka potatis.
  3. Skiva korven och lägg i en smord ugnsfast form. Skär paprika i strimlor och broccoli i mindre buketter. Lägg i formen och strö över grönpepparkorn och riven ost. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  4. Mosa potatisen och blanda med mjölk och margarin. Smaka av med salt och peppar. Servera till korv- och grönsaksgratängen.