Foto av Köttbullar med ingefära- och currysås från WW ViktVäktarna

Köttbullar med ingefära- och currysås

13
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Glöm lingon och brunsås och testa denna smarriga kokossås med smak av ingefära och curry till dina köttbullar.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Skinkfärs 10%

500 g

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Curry

2 tsk, 1-2 tsk

Ingefära

2 tsk, 1-2 tsk

Margarin flytande 80%

1 tsk

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Vatten

2 dl, 2-3 dl

Fiskbuljongtärning

½ st

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Haricots verts

100 g

Romansallad

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda färsen med salt och peppar och forma till köttbullar. Lägg i en ugnsform och stek i ugn i ca 20 min. Ta ut och vänd köttbullarna efter halva tiden.
  4. Fräs curry och ingefära i margarinet en kort stund på svag värme. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Red av med maizena till önskad konsistens. Låt såsen koka i några minuter och lägg sedan ner köttbullarna i såsen. Servera med ris, haricots verts och sallad.
  5. Tips! Såsen kan dela sig lite, men det påverkar inte smaken, så bli inte orolig. Det är gott att finhacka 2 msk salta jordnötter och lägg ner i såsen.