ViktVäktarna - Krämig gnocchipanna med oxfilé och svamp

Krämig gnocchipanna med oxfilé och svamp

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En krämig och lyxig rätt med gnocchi, oxfilé, svamp och örter i en krämig sås. Toppad med ruccola och parmesan.

Ingredienser

Oxfilé

500 g

Lök

2 st, röd/röda

Svamp

500 g, t.ex. champinjoner och kantareller

Timjan

1 msk, färsk

Salvia

1 msk, färsk

Olivolja

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Potatisgnocchi

500 g

Ruccola

70 g

Parmesanost

½ dl

Instruktioner

  1. Strimla kött och lök. Skiva svamp. Hacka timjan och salvia.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök och svamp. Tillsätt oxfilé och bryn hastigt. Salta, peppra och tillsätt de färska kryddorna. Häll på matlagningsbas och lägg ner buljongtärning. Låt sjuda några minuter.
  3. Koka gnocchi enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda ner i pannan tillsammans med ruccola.
  4. Strö över parmesan och servera.