ViktVäktarna - Krämig kantarell- och tomatpasta

Krämig kantarell- och tomatpasta

11
Points®
Total tid
2 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
2 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En riktigt drömmig pastarätt som funkar allra bäst på helgen med semitorkade tomater, kantareller, vitlök, persilja och parmesan. Vi lovar att alla som smakar den, älskar den!

Ingredienser

Cocktailtomater

500 g

Olivolja

2 tsk

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)

250 g

Vitlök

3 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

2 tsk

Kantareller

500 g

Ägg

2 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Parmesanost

1½ dl

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Halvera tomaterna, blanda med olja och salt. Lägg med snittytan upp på en plåt och sätt in i ugnen 2 timmar.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skiva vitlök och stek i margarin tillsammans med svamp i en djup panna.
  5. Vispa ihop ägg, matlagningsbas, salt och blanda ner nästan all ost. Häll såsen på kantarellerna och blanda ner pastan och tomaterna. Låt bli varmt, utan att koka, och toppa med nymald peppar, resterande ost och hackad persilja.