ViktVäktarna - Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kreolsk gryta, denna klassiker som vi aldrig tröttnar på, har här uppdaterats något. Vi har plockat bort oliverna och ättiksgurkan och istället lagt till vindruvor, men du bestämmer ju helt själv hur du vill göra med dessa byten!

Ingredienser

Potatis

800 g

Fläskfilé

500 g

Kycklingkorv 9%

100 g, chorizo

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

2 st, röda

Champinjoner

250 g

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Kalvfond

2 msk

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Senap (dijon)

3 tsk

Ingefära

2 tsk, torkad

Gräddmjölk 6%

3 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Syltlök

1 dl

Vindruvor

50 g

Timjan

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Skiva fläskfilé och korv. Hacka lök, skiva paprika och klyfta champinjoner.
  3. Värm olja i en stor gryta och bryn köttet, salta och peppra. Tillsätt korv, lök, svamp och paprika när köttet fått fin färg och låt steka med en stund. Pressa i vitlök och tillsätt fond, matlagningsvin, senap, ingefära, gräddmjölk och mjölk och låt sjuda ca 15 minuter.
  4. Tillsätt syltlök och halverade vindruvor.
  5. Smaka av med salt, peppar och ev. mer senap och ingefära.
  6. Pressa potatisen.
  7. Toppa med färsk timjan och servera grytan med den pressade potatisen.

Anteckning

För en lite tjockare sås går det fint att reda med lite majsredning.