Foto av Kryddig färs med rostade grönsaker och hummus från WW ViktVäktarna

Kryddig färs med rostade grönsaker och hummus

10
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrik och god vardagsrätt där kryddig nötfärs kombineras med rostade grönsaker och en silkeslen hummus.

Ingredienser

Blomkål

1 huvud(en)

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, röd/röda

Olivolja

1 msk

Nötfärs 10%

400 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Spiskummin

1 msk

Paprikapulver

1 tsk

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Rapsolja

1 msk

Tahini, med salt

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Chili flakes

½ tsk

Spiskummin

1 tsk

Citron

½ st

Salt

½ tsk

Svartpeppar

1 krm

Paprikapulver

1 krm, rökt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela blomkål i små buketter, skär morötter i små bitar och klyfta löken. Lägg alla grönsaker på en plåt. Blanda med hälften av oljan, salt och peppar. Sätt in i ugnen tills de mjuknat och fått lite färg, ca 20 minuter.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek färsen tills den är knaprig. Krydda med pressad vitlök, spiskummin och 1 tsk rökt paprikapulver.
  4. Lägg avrunna kikärtor (spara spadet), olja, tahini, vitlök, chili flakes, spiskummin, 1 msk pressad citron, salt, peppar och 1 krm paprikapulver i en matberedare. Mixa tills hummusen är helt slät, ca 15 minuter. Spä med kikärtsspadet efterhand till önskad konsistens.
  5. Servera färsen med grönsaker och hummus.

Anteckning

Spara tid genom att köpa en färdig hummus.