ViktVäktarna - Kyckling- och citronrisotto

Kyckling- och citronrisotto

12
Points®
Total tid
45 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En risotto är alltid en god idé! Oavsett om det är en mulen tisdagskväll som behöver livas upp lite eller om du ska ha vänner över på middag till helgen funkar denna smarriga risotto utmärkt. Kyckling och kronärtskocka utgör tugget i risotton och citron, parmesan och persilja smaksätter den.

Ingredienser

Vatten

1 liter

Hönsbuljongtärning

2 st

Olivolja

3 tsk

Kycklingbröstfilé

400 g

Lök

1 st, gul/gula, liten

Vitlök

2 klyfta(or)

Arborioris

3 dl

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Citron

1 st

Kronärtskockshjärtan i vatten

1 förp

Parmesanost

2 dl

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  2. Värm 1 tsk olja i en panna och stek kycklingen tills den är genomstekt. Ta upp kycklingen från pannan, salta och peppra och skiva upp.
  3. Finhacka lök och vitlök.
  4. Värm resterande olja i en djup panna och stek löken en stund utan att den tar färg. Blanda ner vitlök och ris och låt fräsa med några minuter. Häll på matlagningsvin och låt koka in, rör om hela tiden. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljong lite i taget, börja med ca 3 dl och sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Rör om då och då. Riset är klart när det är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Konsistensen ska vara som en lös gröt. Smaka av med rivet skal och pressad saft från citron.
  5. Halvera kronärtskockorna och stek i samma panna som kycklingen stektes i tills de får lite färg. Ta från pannan och lägg undan med kycklingen.
  6. Blanda ner parmesan, hackad persilja, kyckling och kronärtskockor i risotton och servera direkt.