Foto av Kyckling med ingefära och lime från WW ViktVäktarna

Kyckling med ingefära och lime

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Riktigt smarrig kycklinggryta med äpple, paprika, ingefära, chili och lime. Serveras med bulgur.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

1 tsk

Bulgur, okokt

2 dl

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

1 st

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Ingefära

1 bit(ar)

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Chili flakes

1 krm, eller 1 peperoncino

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Lime

1 st, saft

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Strimla kyckling och krydda med salt och peppar. Hetta upp olja i en panna och stek kycklingen gyllenbrun. Ta upp och låt vila.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala och strimla lök. Dela paprika i mindre bitar och skiva äpple. Riv ingefära och vitlök.
  4. Hetta upp olja i en djup panna och fräs vitlök och ingefära hastigt. Tillsätt grönsaker, äpple och peperoncino. Blanda ner kyckling, matlagningsgrädde och buljongtärning i grönsaksfräset och låt puttra några minuter. Ta upp peperoncinon och smaka sedan av med pressad lime, salt och peppar.
  5. Servera grytan med bulgur och sallad.