Foto av Kyckling med kokoskokt purjolök från WW ViktVäktarna

Kyckling med kokoskokt purjolök

15
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
Kycklingklubba med grön curry, samt lime- och kokosbräserad purjolök. Thai-inspirerad rätt med krämig och god sås, som passar bra till kyckling och ris.

Ingredienser

Kycklingkött utan skinn

300 g, 2 kycklingklubbor

Ris, okokt

1 dl

Purjolök

300 g

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Lime

2 st, saft

Currypasta

1 msk, grön

Hönsbuljongtärning

1 st

Dragon

10 g, ½ kruka

Instruktioner

  1. Krydda klubborna med salt och peppar, ugnsbaka dem i ugnen på 200° i ca 20 min, innertemperaturen skall vara minst 65°. Koka riset. Skär purjolöken i 7 cm stora bitar. Lägg den i en traktörpanna, häll över kokosmjölken, en dl vatten, limesaft, grön curry och buljongtärningen. Koka på låg värme ett par minuter. Lägg upp purjolöken på tallrikar, strö dragon ovanpå, koka ihop kokossåsen och red eventuellt av den något med såsredning. Servera till kycklingklubborna och riset.