ViktVäktarna - Kyckling i tomat- och chilisås

Kyckling i tomat- och chilisås

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad och god kycklingrätt som går hem hos de flesta. Att först bryna och sedan låta kycklingen pocheras i en mustig tomatsås gör den otroligt god!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Tomater, passerade

1 förp

Chilisås, tomat

½ dl

Kycklingfond

1 msk

Basilika

1 tsk

Olivolja

1 msk

Broccoli

250 g

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen och dela broccoli i små buketter och skär stammen i stavar.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda ihop passerade tomater med chilisås, fond och basilika.
  4. Hetta upp hälften av oljan i en panna och stek kycklingen några minuter tills alla bitar fått fin färg runt om. Tillsätt tomatsåsen och låt sjuda på låg värme under lock 10-15 minuter. Kolla så att kycklingen är klar och smaka av med salt och peppar.
  5. Hetta upp resterande olja i en annan panna och stek broccolin tills den fått lite färg. Krydda med lite flingsalt.
  6. Servera kycklingen med ris, sås och broccoli.