Foto av Kycklingchili från WW ViktVäktarna

Kycklingchili

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt läcker och kryddig kycklinggryta med chili och cayennepeppar. Servera med råris.

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

3 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Paprika

2 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

2 tsk

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majs

2 dl

Tomatpuré

4 msk

Krossade tomater

1 förp

Cayennepeppar

½ tsk

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kycklingfilé, paprika, chili och lök.
  3. Bryn först kycklingen i olja och tillsätt sedan paprika, chili och lök. Låt det fräsa med några minuter. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater och låt puttra ca 10 min.
  4. Låt bönorna rinna av och häll sedan ner dem, tillsammans med majsen i kycklinggrytan. Smaka av med salt och cayennepeppar. Strö över persilja och servera med ris.
  5. Tips! Känslig för stark mat? Börja med att ta lite chili och öka på efterhand till önskad styrka.