Foto av Kycklingfilé i vin- och tomatsås från WW ViktVäktarna

Kycklingfilé i vin- och tomatsås

7
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingfilé i tomatsås som gör sig riktigt bra tillsammans med ris.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

500 g

Olivolja

1 msk

Schalottenlök

2 st, finhackade

Vitlök

2 klyfta(or), 1-2 finhackade

Citron

1 st, i klyftor

Basilika

10 g, 1/2 knippe hackad

Tomater, hela konserverade

1 förp, körsbärstomater

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Kycklingfond

1 msk

Instruktioner

  1. Koka riset. Bryn kyckling och citronklyftor i olja och krydda med salt och peppar. Ta upp det och sätt åt sidan. Fräs lök, vitlök, tillsätt tomater, vin och fond. Lägg i kyckling och citron, strö över basilika. Låt det puttra klart ca 15 min. Servera med ris och sallad.