ViktVäktarna - Kycklinggryta med sötpotatis och röd curry

Kycklinggryta med sötpotatis och röd curry

12
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik och otroligt god kycklinggryta med sötpotatis, röd curry och kokosmjölk. Serveras toppad med rostade senapsfrön och koriander.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Sötpotatis okokt

300 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Currypasta

1 msk

Spiskummin

1 tsk

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Senapsfrön

2 msk

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Strimla lök och finhacka vitlök. Dela sötpotatisen i små kuber och strimla kycklingen.
  2. Hetta upp olja i en djup panna. Stek kycklingen tills den fått färg runtom. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Lägg ner löken i pannan och fräs på låg värme tills den börjar bli mjuk. Blanda ner vitlök, currypasta och spiskummin. Stek ca 1 minut under omrörning. Blanda ner kokosmjölk och sötpotatis och koka upp. Sänk värmen och lägg ner den stekta kycklingen. Låt allt sjuda under lock ca 20-30 minuter tills sötpotatisen är mjuk och kycklingen helt är genomstekt och färdig.
  5. Rosta senapsfröna i en torr panna.
  6. Servera kycklinggrytan med ris. Toppa med rostade senapsfrön och koriander.