ViktVäktarna - Kycklingpanna med soltorkade tomater och mango chutney

Kycklingpanna med soltorkade tomater och mango chutney

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En kycklinggryta smaksatt med soltorkade tomater, färsk ingefära, mango chutney och vitlök. Vi serverar den med bulgur, med det funkar lika bra med exempelvis pasta eller ris.

Ingredienser

Bulgur, okokt

2 dl, fullkorn

Soltorkade tomater i olja, avrunna

6 st

Ingefära

1 msk, riven färsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Mango chutney

2 msk

Vatten

2 dl

Hönsbuljongtärning

½ st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Persilja

1 msk, färsk hackad

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla avrunna soltorkade tomater och riv ingefära. Skär kycklingen i bitar, gärna på längden.
  3. Bryn kycklingen i margarin och krydda med salt och peppar. Tillsätt soltorkade tomater, riven ingefära, pressad vitlök, mango chutney, vatten, buljongtärning och matlagningsbas. Låt sjuda under lock på låg värme tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över hackad persilja och servera med bulgur och sallad.