[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Kycklingspett med rostade grönsaker från WW ViktVäktarna

Kycklingspett med rostade grönsaker

9
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Fina kycklingspett med kall, vitlöksdoftande tzatsiki till att doppa eller hälla över.

Ingredienser

Kycklinglårfilé

500 g

Paprikapulver

½ tsk

Chilipulver

½ tsk

Olivolja

1 msk

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

3 st, olika färger

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Gurka

1 bit(ar)

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Blötlägg träspett. Pensla lårfiléerna med 1 tsk olja och krydda dem väl med paprika- och chilipulver. Trä upp dem på spett. Dela grönsakerna i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en långpanna och tillsätt resterande olja. Krydda med salt och peppar och rör runt så oljan fördelas jämnt över grönsakerna. Gör plats åt spetten som läggs i mitten på plåten. Stek alltsammans i 225°, i ca 30 min. Kärna ur och riv gurkan. Krama ur vätskan och blanda med yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och vitpeppar.