ViktVäktarna - Kycklingtacos med grillad guacamole

Kycklingtacos med grillad guacamole

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingtacos med grillad guacamole. Låter ju som en dröm tänker du såklart, sen tänker du förmodligen ”är det värt det?” och vem är vi att avgöra något sådant. Vi tycker att det är värt det när solen skiner i trädgården och du vill få lite färg på näsan, eller när grillpannan är lätt att hitta. Annars funkar det så klart finfint att göra en helt vanlig guaca till dessa smarriga kycklingtacos!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Paprika

1 st, grön

Tomat

2 st

Rapsolja

2 tsk

Paprikapulver

1 msk

Chilipulver

2 tsk

Spiskummin

1 tsk

Oregano

1 tsk, torkad

Salt

1 tsk

Tacoskal

12 st

Avokado

2 liten(t)/små

Tomat

1 st

Lök

½ st, röd/röda

Lime

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Chipotlepasta

1 tsk

Koriander

2 msk

Sallad

4 dl, strimlad isberg

Instruktioner

  1. Halvera avokado och grilla snittytorna på kolgrill eller i grillpanna tills den fått ordentligt med färg. Låt svalna något och mosa grovt med en gaffel. Tärna tomat och finhacka lök. Blanda ner i avokadomoset tillsammans med pressad lime, finriven vitlök, chipotlepasta och koriander.
  2. Strimla kyckling, skiva paprika och tärna tomat.
  3. Värm olja i en panna och bryn kycklingen. Tillsätt paprika och tomat och låt steka med tills tomaterna börjat vätska sig och kycklingen är genomstekt. Tillsätt kryddorna och låt steka med hastigt.
  4. Värm tacoskalen enligt anvisning på förpackningen och fyll med sallad, kyckling, guacamole och lite mer koriander.