ViktVäktarna - Lammkotletter med krossad potatis och bondbönor

Lammkotletter med krossad potatis och bondbönor

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Sommar på en tallrik! Krossad färskpotatis blandad med bondbönor, mynta, citron och salladsost. Serveras med grillade lammkotletter. Lika lyxigt som gott!

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Bondbönor

250 g, frysta

Mynta

1 knippe(n)

Citron

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Lammkotlett (fett bortskuret)

8 st

Salladsost (feta) 10%

75 g

Instruktioner

  1. Koka potatis. Koka bondbönorna hastigt.
  2. Hacka mynta och blanda hälften med rivet skal och pressad saft från ½ citron, pressad vitlök och hälften av olja. Gnid in köttet med röran och grilla ett par minuter på varje sida.
  3. Mosa potatisarna lätt och blanda ner bönor, resterande mynta och olja, rivet citronskal från ½ citron och smulad ost. Smaka av med lite salt och peppar.
  4. Servera lammkotletterna med potatis- och bönröran och citronklyftor.

Anteckning

Det blir ännu godare, och du sparar tid, om du kokar potatisen kvällen innan och förvarar i kylen tills de ska krossas.