Långkokt aubergine- och svampragù
8
Points®
Total tid
3 tim 50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Ett riktigt gott och mustigt veganskt långkok med aubergine och ostronskivling, smaksatt med timjan, vitlök, chili och citron. Det tar så klart lite tid (det ligger ju i långkokets natur), men middagar som sköter sig själv i ugnen är bara hur bra som helst!
Ingredienser
Aubergine
3 medelstor(t)/medelstora
Olivolja
1 msk
Lök
1 medelstor(t)/medelstora
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Stjälkselleri
2 st
Vitlök
6 klyfta(or)
Ostronskivling
400 g
Tomatpuré
3 msk
Misopasta
2 msk
Kapris
3 msk, finhackad
Tomater, hela konserverade
2 förp
Umamibuljongtärning
1 st
Timjan
1 msk, torkad
Socker
2 tsk
Pasta okokt (typ spaghetti)
500 g
Chili flakes
1 tsk
Citron
1 st
Bladpersilja
1 knippe(n)