ViktVäktarna - Lax med chili- och mandelgremolata och ångkokt broccoli

Lax med chili- och mandelgremolata och ångkokt broccoli

8
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gremolata förhöjer nästan vilken måltid som helst! En klassisk gremolata består av persilja, vitlök och citron, men här har vi gott loss och lagt till mandel, chili och olivolja. Snacka om måltidsförhöjare!

Ingredienser

Råris, okokt

2 dl, snabbkokt

Lax

600 g

Rapsolja

1 tsk

Broccoli

2 stånd

Mandel

1 dl

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Persilja

1 knippe(n)

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 msk, pressad

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Salta och peppra laxen.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek laxen 2-3 minuter på varje sida.
  4. Dela broccoli i små bitar. Koka upp vatten i botten av en kastrull, sätt i ett durkslag och lägg i broccolin. Sätt på lock och ångkoka 2 minuter.
  5. Finhacka mandel, chili och persilja. Blanda med finriven vitlök, pressad citron och olja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera laxen med ris, broccoli och gremolata.