Foto av Lax med fruktsalsa från WW ViktVäktarna

Lax med fruktsalsa

4
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En kall fräsch salsa är gott till både fisk och kött och är både snabbt och enkelt att tillaga.

Ingredienser

Lax

280 g, 2 bitar à 140 g

Ingefära

1 msk, färskriven

Lime

1 st, saft och skal

Koriander

1 msk

Couscous, okokt

1 dl

Salladslök

1 st

Ruccola

2 dl

Honungsmelon

1 dl, tärnad/tärnat, 1 bit

Mango

½ st

Gurka

1 bit(ar)

Lök

½ medelstor(t)/medelstora, röd

Instruktioner

  1. Lägg laxbitarna i en ugnsform. Blanda ingefära, limeskal, saft och hackad koriander, bred det på laxbitarna. Sätt in i ugn 175° ca 15 min. Koka couscous. Finhacka melon, mango och rödlök. Blanda med tärnad gurka och krydda med salt och peppar. Blanda ner salladslök och ruccola i couscousen. Servera laxen med couscous och salsan.