Foto av Lax- och fänkålsform från WW ViktVäktarna

Lax- och fänkålsform

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Fänkål är en underbar grönsak som får en fin smak när den tillagas. Här lyfts den av citron och dill och passar perfekt till den lena laxen.

Ingredienser

Fänkål

2 medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st, gula

Citron

1 st

Lax

600 g

Olivolja

1 msk

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora

Bulgur, okokt

2 dl

Sallad

6 dl, blandad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär fänkål och paprika i bitar. Lägg dem i en plastpåse. Riv i skalet från citronen och pressa i saften. Salta och peppra. Pensla en ugnsfast form med olja. Lägg i grönsaker och lax. Häll citronsaften från påsen över laxen. Krydda med salt och peppar. Strö oliver runt om. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och strö över dill. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen. Servera laxen med bulgur och sallad. Tips! För att variera denna rätt så strö över lite smulad fetaost.