ViktVäktarna - Lax med rödbetor, quinoa och fetaostsås

Lax med rödbetor, quinoa och fetaostsås

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax serverad med nykokta rödbetor, quinoa, fetaostsås och en dill- och citrondressad zucchinisallad är precis lika gott som det låter.

Ingredienser

Lax

600 g

Olivolja

1 tsk

Quinoa, okokt

2 dl

Rödbetor, färska

500 g, små

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Citron

1 st

Dill

2 msk, hackad

Salladsost (feta) 25%

50 g

Kefir, naturell, 2,5%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg laxbitarna i en bakpappersklädd ugnsform. Ringla över olja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen 20-25 minuter.
  3. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  4. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten ca 20 minuter eller tills de är mjuka. Skölj i kallt vatten. Skala och dela i klyftor.
  5. Strimla zucchini med en potatisskalare. Blanda med rivet skal och pressad saft från citron, 1 msk hackad dill och 1 krm salt.
  6. Mosa fetaosten och blanda med kefir och 1 msk hackad dill. Smaka av med svartpeppar.
  7. Servera laxen med quinoa, rödbetor, zucchini och fetaostsås.