Foto av Laxfilé med risoniröra från WW ViktVäktarna

Laxfilé med risoniröra

10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Smarrig laxrätt med pasta, zucchini och tomater. Klar på dryga halvtimmen!

Ingredienser

Lax

250 g

Pasta okokt (risoni)

1½ dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, gul

Champinjoner

100 g, färska

Schalottenlök

2 st

Fraiche 5%

1 dl

Instruktioner

  1. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form, strö över salt, peppar och ställ in i ugn, 225° ca 15 minuter. Koka risonin i grönsaksbuljong enl förp. Skär squash, paprika och svamp i bitar, hacka löken grovt. Fräs löken så att den blir mjuk och lite genomskinlig i en stor kastrull. Blanda i squash, paprika och svamp. Låt fräsa på hög värme under omrörning 4- 5 minuter. När risonin är klar, häll av vätskan och vänd ner den i grönsakerna. Blanda i fraiche och smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt. Servera med lax, ruccola och cocktailtomater. Tips! Byt ut laxfilén till kycklingfilé.