ViktVäktarna - Laxsallad med svartkål och avokado

Laxsallad med svartkål och avokado

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gillar du caesarsallad kommer du älska denna sallad! Svartkål, lax, avokado, kavringkrutonger och en smarrig dressing gjord på dijon, parmesan och vitlök. Allt toppat med parmesan. Du hör ju – bara goda grejer!

Ingredienser

Svartkål

200 g

Rapsolja

1 msk

Lax

500 g

Kavring

4 skiva(or)

Avokado

1 liten(t)/små

Parmesanost

25 g, hyvlad

Äggula

1 st

Senap (dijon)

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Vitvinsvinäger

1 msk

Rapsolja

½ dl

Parmesanost

25 g

Instruktioner

  1. Vispa ihop äggula, senap, pressad vitlök och vinäger. Tillsätt olja droppvis och blanda sedan ner ost. Smaka av med salt och peppar.
  2. Repa svartkål och strimla. Stek i hälften av oljan. Salta och peppra lätt.
  3. Stek laxen i resterande olja, salta och peppra och dela sedan upp i mindre bitar med hjälp av en gaffel.
  4. Rosta bröden skär sedan i mindre bitar. Tärna avokado.
  5. Lägg upp kål i fyra skålar och toppa med lax, avokado och kavringkrutonger. Ringla över dressing och hyvla över parmesan.