ViktVäktarna - Linguine med sparris och citron

Linguine med sparris och citron

11
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Linguine i en krämig ostsås, sparris och citron kan ju inte bli fel, det hör du ju! Lunch, middag, vardag eller helg... Denna pasta passar när som.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, linguine

Sparris

1 knippe(n)

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Citron

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Äggula

3 st

Parmesanost

2 dl

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Bryt bort nedre delen på sparrisen och dela resten i mindre bitar. Skiva vitlöken. Stek sparris i olja i en djup panna tills den fått lite färg. Blanda ner vitlöken och låt steka med hastigt.
  3. Riv skalet från citronen. Blanda ner i matlagningsbas tillsammans med äggulor, nästan all ost, salt och peppar.
  4. Häll på äggblandningen på sparrisen och blanda ner avrunnen pasta. Låt allt bli varmt, utan att koka, pressa över lite citron och servera toppat med resterande ost.