Foto av Linsgryta med pumpa från WW ViktVäktarna

Linsgryta med pumpa

1
Points® value
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Härligt god rätt med höstens färger och smaker. Passar bra när du äter Mättande dag.

Ingredienser

Pumpa (vintersquash)

400 g

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, gul

Rapsolja

1 tsk

Currypasta

1 msk

Kummin

1 tsk

Paprika

1 st, röd

Röda torra linser

1 dl

Kikärter, konserv

400 g, 1 burk

Tomatpuré

2 msk

Grönsaksbuljong

6 dl, 5-6 dl

Curry

1 tsk

Koriander

1 msk

Kvarg naturell 1%

4 msk

Instruktioner

  1. Dela pumpa i mindre bitar och strimla löken. Stek pumpa och lök i olja 3-4 min. Tillsätt currypasta, kummin, strimlad paprika, linser, tomatpuré och buljong. Låt det sjuda på svag värme ca 25 min tills linserna är mjuka. Tillsätt kikärtor och smaka av med curry, salt och peppar. Strö över koriander. Servera med en klick kvarg.