ViktVäktarna - Linssallad med rökt makrill och tahinisås

Linssallad med rökt makrill och tahinisås

3
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Finns det något vi gillar mer än minimalt arbete med maximal utdelning? Tror inte det va. Och detta är precis en sådan rätt. En linssallad med färdigkokta linser, rökt makrill, grönsaker, senapsdressing och tahinisås. Ja, du hörde rätt, vi kör både en sås och en dressing. En riktig festsallad med andra ord.

Ingredienser

Grekisk yoghurt 0%

1 msk

Tahini, med salt

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or), liten

Schalottenlök

1 st, liten

Olivolja

1 msk

Vatten

1 msk

Rödvinsvinäger

2 msk

Senap

1 msk, grovkornig

Gröna kokta linser

1 förp, avrunnen/avrunnet

Cocktailtomater

250 g

Gurka

2 liten(t)/små, snackgurka

Dill

1 knippe(n)

Makrill rökt

400 g

Instruktioner

  1. Blanda ihop yoghurt, tahini och finriven vitlök, smaka av med salt. Bre ut på ett serveringsfat.
  2. Finhacka schalottenlök och vispa ihop med olja, vatten, vinäger och senap. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg sköljda och avrunna linser i en bunke och häll på hälften av vinägretten. Blanda runt och fördela ut över yoghurtsåsen.
  4. Halvera tomater, skiva gurka och hacka dill. Blanda ihop med resterande dressing.
  5. Dela fisken i mindre bitar.
  6. Toppa linserna med grönsakerna och fisken.