Foto av Ljummen rotsakssallad med korv från WW ViktVäktarna

Ljummen rotsakssallad med korv

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ljummen sallad med rotsaker, stark korv och vitlöks- och chilirostade krutonger.

Ingredienser

Potatis

4 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Blomkål

½ medelstor(t)/medelstora

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Bröd ljust/vitt

2 skiva(or)

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Olivolja

1 msk

Korv 12%

4 st, chorizo

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 msk

Vitvinsvinäger

1 msk

Vatten

1 msk

Instruktioner

  1. Skala potatis och morötter. Skär rotsakerna i jämnstora bitar. Koka dem precis mjuka i lättsaltat vatten. Strimla purjolöken och lägg ner i rotsakerna. Blanda samman grädde, vinäger och vatten. Häll det över rotsakerna och blanda. Krydda med salt och peppar. Smula sönder brödet. Skär vitlök och chili fint. Stek det i oljan tillsammans med brödet. Låt brödet steka tills det blir gyllenbrunt och knaprig. Ta upp brödet och stek korvarna. Strö det rostade brödet över rotsakerna och servera med korven.