Foto av Lövbiff med skinka och paprika från WW ViktVäktarna

Lövbiff med skinka och paprika

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lager på lager med mör lövbiff, rökt skinka och grönsaker.

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Lövbiff

500 g, eller annat magert nötkött

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vatten

3 dl

Lök

2 st, gul/gula

Paprika

3 st, gärna olika färger

Skinka

100 g, rökt

Sallad

2 dl, isbergs

Lök

1 st, röd/röda

Instruktioner

  1. Koka riset. Bryn köttet i margarin i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Häll på vatten och låt koka tills det är mört. Strimla lök och koka med biffen så den blir mjuk. Skär paprikan i strimlor eller ringar och bryn med tärnad skinka. Skär sallad och rödlök i mindre bitar. Lägg upp kött och sås i en form i ett lager, lägg sedan på nästa lager av paprika och skinka. Lägg sallad och lök överst. Servera ris och grönsaker.