ViktVäktarna - Mandelstekt dillströmming med sötpotatispuré och fänkålssallad

Mandelstekt strömming med sötpotatispuré och fänkålssallad

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En middag som direkt förflyttar oss till en blåsig, men mysig, liten fiskeby – klassiskt stekt strömming fylld med västerbottensost, dill och senap och sedan panerad i mandelmjöl. Håll i hatten!

Ingredienser

Strömming

500 g

Senap (dijon)

2 msk

Dill

1 dl, hackad

Västerbottensost

1 dl, riven/rivet

Ägg

1 st

Mandelmjöl

1½ dl

Sötpotatis okokt

700 g

Mjölk 0,5%

1 dl

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Citron

1 msk, pressad

Flingsalt

tsk

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Tärna och koka sötpotatis.
  3. Klipp bort ryggfenorna på strömmingen och lägg ut med skinnsidan ner på en skärbräda. Salta och peppra lätt.
  4. Bre på senap och strö över dill och ost. Lägg ihop två och två. Vänd filéerna försiktigt i uppvispat ägg och därefter i mandelmjöl. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 12-14 minuter.
  5. Hyvla fänkål och morot tunt, gärna med mandolin. Blanda med pressad citron, salt och olivolja.
  6. Häll av vattnet från sötpotatisen. Häll i mjölk och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera strömmingen med sötpotatispurén och fänkålssalladen.