Mandelstekt strömming med sötpotatispuré och fänkålssallad
10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En middag som direkt förflyttar oss till en blåsig, men mysig, liten fiskeby – klassiskt stekt strömming fylld med västerbottensost, dill och senap och sedan panerad i mandelmjöl. Håll i hatten!
Ingredienser
Strömming
500 g
Senap (dijon)
2 msk
Dill
1 dl, hackad
Västerbottensost
1 dl, riven/rivet
Ägg
1 st
Mandelmjöl
1½ dl
Sötpotatis okokt
700 g
Mjölk 0,5%
1 dl
Fänkål
1 medelstor(t)/medelstora
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Citron
1 msk, pressad
Flingsalt
⅓ tsk
Olivolja
1 msk