Foto av Marinerad oxfilé från WW ViktVäktarna

Marinerad oxfilé

4
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Lätt
Vitlök- och hoisinmarinerad oxfilé med papaya och hasselnötter. Spännande och god smaksättning på oxfilén med en asiatisk touch.

Ingredienser

Oxfilé

1000 g

Japansk soja

4 msk

Rapsolja

4 msk

Hoisinsås

2 msk

Papaya

2 st

Hasselnötter

3 msk, hackad/hackat

Ruccola

2 dl

Instruktioner

  1. Blanda samman soja, olja, hoisinsås, pressad vitlök, salt och peppar. Lägg marinad och oxfilé i en plastpåse, se till så att hela köttbiten marineras. Låt ligga minst 1 timme i kylen. Lägg över köttet i en smord form, stek i 175°. Stick en termometer i köttet, klart vid dryga 60°. Låt det svalna. Skär upp i tunna skivor och lägg på ett eller två olika fat tillsammans med papaya skuren i klyftor. Dekorera med ruccolasallad och hasselnötter.