[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Silltårta från WW ViktVäktarna

Silltårta

9
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
3 tim 35 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk silltårta förgyller vilken högtid som helst! Påsk, midsommar eller jul – den är aldrig fel!

Ingredienser

Kavring

225 g

Margarin 80%

75 g

Ägg

2 st

Matjessill konserv

200 g

Lök

½ st, röd/röda

Purjolök

1 msk, finhackad

Gräslök

1 msk, finhackad

Dill

1 msk, finhackad

Gelatinblad

3 st

Gräddfil 12%

2 dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Senap

2 msk, söt

Stenbitsrom (caviar)

50 g

Dill

½ knippe(n)

Rädisor

10 st

Instruktioner

  1. Hårdkoka ägg. Låt svalna.
  2. Mixa bröd till smulor i en matberedare. Smält margarin och blanda med brödsmulorna. Tryck ut i en pajform (Ø 26 cm). Ställ kallt medan du gör fyllningen.
  3. Hacka äggen. Finhacka sill, rödlök, purjolök, gräslök och dill.
  4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  5. Blanda ihop gräddfil, majonnäs och senap. Krama ur gelatinbladen och smält i en kastrull på svag värme. Tillsätt 1 dl av gräddfilsblandningen och blanda sedan ihop med resterande gräddfil, ägg, sill, rödlök, purjolök, gräslök och dill. Vänd försiktigt ner rommen och bre ut i pajformen. Ställ kallt minst 3 timmar tills den stelnat helt. Toppa med dillkvistar och tunt skivade rädisor.