Foto av Mexikansk risplåt från WW ViktVäktarna

Mexikansk risplåt

11
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Har du testat att baka ris i ugnen? Det är något av ett life hack tycker vi. Bara att blanda ihop ris, krossade tomater, grönsaker, lite bönor och en massa goa kryddor och köra in i ugnen. Gör något roligt (eller välbehövligt) under tiden den står och göttar sig i ugnen, och plocka sen fram en färdig middag. Hur bra som helst!

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomater, krossade

1 förp

Vatten

2 dl

Chipotlepasta

1 msk

Oregano

2 tsk

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Cocktailtomater

250 g

Zucchini (squash)

1 st

Majs

3 dl

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ris, okokt

2 dl

Avokado

1 liten(t)/små

Salladsost (feta) 10%

100 g

Koriander

1 knippe(n)

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Blanda ihop krossade tomater, vatten, chipotlepasta, oregano, spiskummin, paprikapulver, vitlök och lök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Halvera tomater och tärna zucchini. Lägg i en långpanna tillsammans med majs, bönor och ris. Häll över såsen och blanda runt så att allt täcks. Täck med ugnsfolie och sätt in i ugnen ca 50 minuter tills riset är mjukt.
  5. Skiva upp avokado och lägg på riset. Smula över osten och toppa med koriander. Servera med limeklyftor.

Anteckning

Du kan också göra denna i fyra portionsformar om du hellre vill det.