Foto av Misomarinerade kycklingben med blomkålssallad från WW ViktVäktarna

Misomarinerade kycklingben med blomkålssallad

9
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingben som får ligga i en marinad med miso, soja, mirin, ingefära, honung och sesamolja och sedan grillas blir ljuvligt klibbiga, kladdiga och goda! Serverade tillsammans med fried blomkålsris med ägg och grönsaker. Otroligt smarrig middag!

Ingredienser

Misopasta

2 msk

Kinesisk soja

2 msk

Mirin (sött risvin)

1 msk

Ingefära

1 bit(ar)

Honung, flytande

2 tsk

Sesamolja

1 tsk

Kycklingben utan skinn

8 st, avser rå vikt och ätlig del

Blomkål

1 huvud(en)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Salladslök

3 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Gröna ärter

1½ dl

Ägg

2 st

Instruktioner

  1. Blanda ihop miso, soja, mirin, riven ingefära, honung och olja till en marinad. Lägg ner kycklingen och låt den marineras 30 minuter.
  2. Grilla kycklingbenen runt om på indirekt värme under lock tills de är genomstekta, ca 25 minuter.
  3. Dela blomkålen i mindre bitar och kör i matberedaren till smulor. Tärna morot, strimla salladslök och finhacka vitlök.
  4. Värm olja i en djup panna och stek moroten några minuter. Blanda ner ärter, vitlök och blomkålsris och låt steka med några minuter. Gör lite plats i mitten av pannan och stek äggen till en äggröra. Blanda ut i blomkålen och servera med kycklingbenen.

Anteckning

Är det inte grillväder går det bra att köra kycklingen i ugnen, 200° ca 25 minuter. Vänd gärna runt dem efter halva tiden.