Misomarinerade kycklingben med blomkålssallad
8
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingben som får ligga i en marinad med miso, soja, mirin, ingefära, honung och sesamolja och sedan grillas blir ljuvligt klibbiga, kladdiga och goda! Serverade tillsammans med fried blomkålsris med ägg och grönsaker. Otroligt smarrig middag!
Ingredienser
Misopasta
2 msk
Kinesisk soja
2 msk
Mirin (sött risvin)
1 msk
Ingefära
1 bit(ar)
Honung, flytande
2 tsk
Sesamolja
1 tsk
Kycklingben utan skinn
8 st, avser rå vikt och ätlig del
Blomkål
1 medelstor(t)/medelstora
Morot
1 medelstor(t)/medelstora
Salladslök
3 st
Vitlök
2 klyfta(or)
Rapsolja
2 tsk
Gröna ärter
1½ dl
Ägg
2 st