ViktVäktarna - Morotkaksbollar

Morotskaksbollar

1
Points® value
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Portioner
15
Svårighetsgrad
Lätt
Rawfood-bollar är något av en vattendelare har vi förstått. Morotskaka är det inte! För aldrig har vi väl träffat på någon som ogillar morotskaka. Därför tänker vi att dessa ljuvliga små bliss balls (som de kallas i USA) med smak av morotskaka är en fin brygga för att få rawfood-skeptikerna över till andra sidan. Och för oss som redan är där, enjoy!

Ingredienser

Morot

2 dl, riven/rivet

Hasselnötter

1 dl, hackad/hackat

Havregryn, mixade

2 msk

Aprikoser, torkade

8 st

Honung

1 tsk

Kanel

½ tsk

Ingefära

tsk

Salt

1 nypa(or)

Kokosflingor torkade

3 msk

Instruktioner

  1. Mixa alla ingredienser utom kokos till en jämn smet. Rulla små bollar med blöta händer.
  2. Mixa kokosflingorna så att de blir smulor och rulla bollarna i. Låt stå kallt minst 30 minuter.

Anteckning

För veganska bollar, byt honungen mot sirap.