Foto av Mustig kycklinggryta med fänkål från WW ViktVäktarna

Mustig kycklinggryta med fänkål

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fantastisk gryträtt för alla kycklingälskare, med fänkål och squash.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

4 liten(t)/små

Margarin flytande 80%

2 tsk

Japansk soja

1 tsk, kinesisk

Svartpeppar

½ tsk, grovmalen

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Kycklingfond

1 msk

Tomatpuré

1 msk

Timjan

½ tsk

Vatten

1 dl

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Tomater, hela konserverade

1 förp

Korv 12%

100 g, gärna stark

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela kycklingfiléerna i 6 bitar. Lägg dem i en ugnssäker form, som helst inte är större än att kycklingen täcker botten. Blanda 1 tsk margarin, soja och peppar. Droppa blandningen över kycklingen. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter. Skiva squashen och strimla fänkålen. Hetta upp resterande margarin i en gryta och fräs squash och fänkål. Tillsätt pressad vitlök och salt. Häll i fond, tomatpuré, timjan, vin, vatten, grädde,tomater och korv i bitar. Lägg i kycklingen och sjud ca 10 minuter. Koka riset och servera tillsammans med en sallad.