Foto av Nasi goreng med nudlar från WW ViktVäktarna

Nasi goreng med nudlar

11
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Det finns vissa klassiska rätter som vi tycker är i behov av en uppdatering. Nasi goreng är en av dem. Hur gott det än är med ris är det ibland kul att testa något annat, så här kör vi Nasi goreng 2.0 med äggnudlar.

Ingredienser

Äggnudlar okokta

200 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Broccoli

1 stånd

Rapsolja

2 tsk

Hoisinsås

¾ dl

Kycklingfond

½ msk

Vatten

1 dl

Ketjap manis

½ msk

Chili flakes

1 tsk

Ägg

4 st

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kyckling. Finhacka lök. Strimla paprika och broccoli (inkl. stammen).
  3. Hetta upp olja i en djup panna. Stek kycklingen tills den är nästan genomstekt. Blanda ner grönsakerna och låt dem steka med tills de fått färg.
  4. När kycklingen är genomstekt, blanda ner hoisinsås, fond, vatten och nudlar och låt fräsa med tills allt är varmt. Smaka av med ketjap manis och chili flakes.
  5. Häll upp lite vatten i botten av en panna och stek äggen.
  6. Lägg upp nasi goreng i skålar och toppa med ägg och strimlad salladslök. Servera med limeklyftor.

Anteckning

I vissa Nasi goreng-traditioner ska man steka äggen till en omelett, sedan strimla den och servera överst i pannan. Välj din favorit! Det är gott att toppa med sriracha eller annan chilisås om du gillar hetta.