ViktVäktarna - Nudlar med färs och svamp

Nudlar med färs och svamp

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Nudlar med färs, svamp och rödkål och mild smaksättning i form av sesamolja, soja, vitlök och risvinäger. En ny vardagsfavorit.

Ingredienser

Rödkål, färsk

1 klyfta(or)

Svamp

400 g, t ex ostronskivling och portabello

Rapsolja

1 msk

Nötfärs 5%

500 g

Vetenudlar okokta

200 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Japansk soja

4 msk

Risvinäger

1 tsk

Sesamolja

1 tsk

Socker

1 tsk

Sesamfrön

4 tsk

Instruktioner

  1. Skiva kål och svamp i grova bitar.
  2. Hetta upp en djup panna och stek svampen utan fett. När den släppt vätska, tillsätt olja, kål och färs och stek med tills kålen mjuknat och färsen är genomstekt.
  3. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda ihop finriven vitlök, soja, risvinäger, sesamolja och socker och häll på färsen tillsammans med avrunna nudlar. Låt allt bli varmt och toppa med sesamfrön.

Anteckning

Gillar du hetta är det gott att toppa med de koreanska chiliflingorna gochugaro eller vanliga chili flakes.