ViktVäktarna - Omelett med makrill i tomatsås och kavringscrunch

Omelett med makrill i tomatsås och kavringscrunch

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Omelett är alltid en bra idé, oavsett om det är frukost, lunch eller middag som vankas. Denna har vi fyllt med makrill i tomatsås, spenat, lagrad ost och krispig kavring.

Ingredienser

Kavring

2 skiva(or)

Ägg

8 st

Vatten

1 dl

Salt

½ tsk

Svartpeppar

1 krm

Rapsolja

2 msk

Ost riven 17%

1½ dl, lagrad

Makrill i tomatsås

2 förp

Spenat, färsk

65 g

Instruktioner

  1. Mixa kavringen till smulor. Rosta i en torr panna tills det blir knaprigt. Salta lätt och ställ åt sidan.
  2. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
  3. Värm lite av oljan i en panna och stek en fjärdedel av smeten till en omelett på medelvärme. Peta lite med stekspaden under tiden så att smeten rinner ner i hålen och gräddas jämnt.
  4. Fördela en fjärdedel av osten, makrillen och spenaten över ena omeletthalvan. Ta från värmen så snart äggsmeten börjat stelna till och strö på lite kavringssmulor. Fös över på en tallrik så att den andra halvan lägger sig över fyllningen. Strö över lite mer kavringssmulor.
  5. Upprepa med resterande äggsmet tills du har fyra omeletter.

Anteckning

Använd gärna två stekpannor, så kan du steka två omeletter samtidigt.