Foto av Ost- och salamipizza med vitlöksspenat från WW ViktVäktarna

Ost- och salamipizza med vitlöksspenat

12
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Libabröd funkar alldeles utmärkt som pizzabotten när tiden är knapp (eller om man helt enkelt inte gillar att kladda med deg). Denna variant är toppad med vitlöksfräst spenat, tre sorters ostar och salami. Behöver vi ens berätta att den smakar ljuvligt?

Ingredienser

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Bladspenat

150 g

Chili flakes

½ tsk

Libabröd, vete

4 liten(t)/små

Ricotta

100 g

Mozzarella

100 g

Parmesanost riven

2 msk

Salami 33%

8 skiva(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skiva vitlök tunt.
  3. Värm olja i en panna och stek vitlöken hastigt. Lägg ner spenaten i pannan och låt den sjunka ihop. Smaka av med salt och chili flakes.
  4. Lägg ut bröden på plåtar med bakplåtspapper. Bre ut ricotta på bröden och fyll på med vitlöksspenat, mozzarella, parmesan och halverade salamiskivor. Sätt in i ugnen 5-10 minuter tills osten smält och de fått fin färg.