Foto av Ostfylld spätta med dill och citron från WW ViktVäktarna

Ostfylld spätta med dill och citron

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En härlig fiskgratäng som smakar ljuvligt. Osten ger en krämig och god smak. Servera med gröna bönor eller någon annan favoritgrönsak.

Ingredienser

Rödspätta

600 g

Citronpeppar

2 krm

Färskost 11%

50 g

Dill

2 msk

Margarin flytande 80%

1 tsk

Ost riven 17%

3 msk

Ris, okokt

2 dl

Broccoli

1 stånd

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljong

1 dl

Mjölk 0,5%

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Citron

1 st, saft

Socker

1 tsk

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krydda fiskfiléerna med salt och citronpeppar. Blanda färskosten med hackad dill och klicka det på filéerna. Rulla ihop dem och lägg i en smord ugnsform. Strö över riven ost och tillaga i ca 15 minuter.
  3. Koka ris och förväll broccoli i lättsaltat vatten.
  4. Koka upp vatten och mjölk, smula ner buljongtärning och rör ner redningen. Smaka av med citronsaft, salt, vitpeppar och socker. Rör i persilja. Dekorera fisken med dill och servera med sås, ris och broccoli.
  5. Tips! Önskas mer sås kan du ta större mängd vatten och öka upp till en hel buljongtärning/1 msk fond.