Foto av Paella med lax från WW ViktVäktarna

Paella med lax

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig festmåltid med lax, räkor och kräftor i en och samma rätt. Paella är en spansk klassiker som är känd över hela världen.

Ingredienser

Ris, okokt

3 dl

Olivolja

1 msk

Saffran

1 pkt

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Hönsbuljong

5 dl

Lax

400 g

Lime

2 st

Skalade räkor

150 g

Kräftstjärtar

150 g

Gröna ärter

2 dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Cocktailtomater

10 st

Instruktioner

  1. Hetta upp 2 tsk olja i en kastrull och fräs riset under omrörning. Tillsätt saffran, vin och buljong, låt det koka ca 20 minuter. Dela laxen i mindre bitar, pressa över saft från en lime och krydda med salt och peppar. Stek i resterande olja till den får fin färg. Tillsätt räkor, kräftstjärtar, ärtor och vitlök, låt allt bli varmt. Lägg upp riset på ett fat och fyll på med lax, skaldjur och grönsaker. Garnera med tomater och limeklyftor.