Foto av Panerade spättroulader med svampsås från WW ViktVäktarna

Panerade spättroulader med svampsås

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fisk stekt i ugn med en härlig sås på tomat, oliver, champinjoner och mustiga kryddor.

Ingredienser

Rödspätta

600 g, 8-12 filéer

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Champinjoner

150 g

Margarin 80%

2 tsk

Vetemjöl

2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Mjölk 0,5%

2 dl

Tomat

4 st

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, pimiento, färsk, hackad.

Oliver i saltlag

15 stor(t)/stora

Dill

3 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Dragon

1 tsk

Timjan

½ tsk

Instruktioner

  1. Sås: Skiva champinjoner och oliver. Skålla och hacka tomaterna, hacka chili och dill. Fräs champinjoner i margarin tills vätskan försvunnit. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk. Låt såsen koka tills den tjocknat. Tillsätt tomater, chili, oliver, dill, pressad vitlök och smaka av med salt och peppar. Skölj fiskfiléerna och låt dem rinna av, krydda med salt. Rulla ihop och doppa dem i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat och stek dem i ugn i 225° i ca 10 min. Värm såsen och häll den runt filéerna. Servera med kokt potatis eller ris och grönsaker. Tips! I stället för rödspättafiléer kan sjötungs- eller vitlingsfiléer användas.